Jaarverslag 2017-2018

JAARVERSLAG 2017-2018

Door coach André Boonen

Winteroverzicht 2017-2018

 

Een heel wisselvallige winter wat het weer betreft, veel wind en regen en een pittig koud einde stoorden onze trainingen.  Onze atleten trotseerden wel deze omstandigheden maar een teveel aan gekwetsten en zieken hebben niet het resultaat gebracht dat wij verwacht hadden.

 

Jeugd: Gouden label 2017 voor Duffel AC

Ondanks de winterse omstandigheden een goede opkomst van onze jeugd bij de trainingen en de crossen.  Onze rood-gele jeugdatleetjes lieten zich overal opmerken.  Bij de CrossCupaflossingen podium (3de) voor onze meisjes miniemen.  Een “geweldige dag” zegt Ilse Wilms was de Warandecross – Beekse Bergen met de “gekke” Pieten.  Podiumplaatsen en 2 aflossingsploegen op het hoogste schavotje!  Duffel AC een graag geziene gast in Tilburg.

Ook de Wallenloop in Goes, met eens andere atleetjes op het podium.  De sfeer op de Santatraining met een nieuwe “Kerstman” en als slot de jeugddag in Gent.

Zegekoning werd Zoë Laureys met 6 overwinningen (evenveel als Tim Van de Velde), ook zilver op het BK Cross.  Zij was ook de beste bij de eindstand van de PC Crosstrofee, waar niet minder dan 15 Duffelse atleetjes in de eindstand voorkwamen.

 

Veldlopen: 38 overwinningen

Onze absolute blikvanger Tim Van de Velde is op zijn elan verder gegaan.  Als 1ste jaars junior 11de op het EK, winst PK, Vlaams en BK, eindwinnaar van de CrossCup.  Maar diegenen die denken dat het voor Tim een makkie is... dat is niet zo.  Heel zijn jong leven draait rond zijn “atletiek”.

Ons trio cadetten meisjes, zo goed begonnen bij de aanvang van het crossseizoen (winst CrossCupaflossingen) werd geteisterd door ziekte en kwetsuren.  Alleen Emma Vandeghinste heeft nog aan de kampioenschappen kunnen deelnemen (PK winst en 2 maal zilver).

Onze Nederlandse inbreng van de broers Petersen mocht gezien worden en was zeker “opvallend”.

Bij de masters heeft Joachim Poortmans een heel goede winter gehad en dat belooft voor zijn komende marathon (Rotterdam).

Vladimir Tontchinski behaalde zilver op het BK veldlopen bij de masters +50 te Gèsves.

 

64ste Veldloop van Duffel:

Een normale opkomst met een nieuwe look (scherm) en talrijke Duffelse overwinningen en clubkampioenen!

 

Indoor:

Vlaamse titel voor Ine Hugaerts (400m), met een nieuwe trainingsplaats (Gent) en een nieuwe aanpak van trainer Ph. Gilson.

Liesbet De Smet werd Vlaams kampioen snelwandelen en behaalde ook nog zilver op het BK.  Zij is nu ook master geworden (met nieuwe clubrecords).

Bij de werpers was de aangename verrassing Alessandro Feys, die PK Kogelstoten werd.

 

Multigroep:

Waar de spurters nu ook bij horen en het was zoeken om alles in goede banen te leiden.  Onverwachte hulp is gekomen van Anja SmoldersSofie Van de Velde en Joren Rypens waren de meest actieven.

 

Clubleven:

Santatraining, Nieuwjaarstraining, medewerkersfeest, autobusverplaatsingen Tilburg – Goes en de jeugddag.

 

Sporttrofee gemeente Duffel 2017:

De uitreiking vond plaats op een zondagnamiddag, met als gevolg dat wij heel wat afwezigen hadden.
Tim Van de Velde, laureaat jeugd -18 jaar, was in Spanje
Liesbet De Smet, sportvrouw, was op stage in Nederland
Emma Vandeghinste, laureaat jeugd -18 jaar, was er wel